Hemlisen!

Ojoj, har helt glömt bort!

Hemlisen kom ju till sin ägare för flera helgen sedan ju - men har helt glömt bort att lägga upp den!


Äntligen!

Satt å funderade imorse på om jag skulle ta å sy lite bomullklänningar som jag tänkt så länge - i förklädesstuk. Men, så kom jag ju på - jag har ju inget mönsterpapper kvar!

Men idag så låg det en avi från posten att den har kommit - så ska hämta ut den ikväll! Så nu kan jag rita mönster igen :-D Vi får se om den här rullen kommer att räcka i 12 år också - tvivlar på det!

En till vårjacka!


Idag så sydde jag den andra vårjackan/tröjan!



Sydd i härlig microfleece!

Också i 74cl och från samma tidning (Ottobre nr 4 -06)



Applikationen (sydd på broderimaskinen)



In action!

Var ganska så smal modell - tycker om den! Väldans långa ärmar dock!!

En vårjacka!


Nu så är första vårjackan klar! Började på den igår - å sydde klart den då - men knapparna kom inte i förrens idag!

"Vågade" äntligen sätta saxen i elefanttyget!



Yttertyg i härlig velour, fodrad med stretchjersey.

74cl Mönster Ottobre nr4 2006



In action också! En aning stor än!


Puh....

Sådär - då var en rulle på 250m beställd! Hoppas den kommer i början av veckan. Hittar naturligtvis inte på mina små rullar som jag har haft, har en känsla av att jag kanske har gett bort dem "för min rulle räcker ju hur länge som helst..."

Jaja, kan iallafall sy två jackor! Å sen så finns det ju en hel del mönster avritade redan :-P

*springer iväg till ritrummet igen*

SLUT?!?!!?!

Jahapp, där stod man i godan ro å ritade mönster till 3 (ja, skulle bli 3 iaf) vårjackor till tindra. Då tar mönsterpapperet slut!!! Gissa om jag blev förvånad! För det såg ju ut att vara massa kvar! Har haft min rulle (ja, nu har ju inte jag haft en såndär minirulle då...) i typ 12-13 år sedan jag köpte den genom skolan!

Så nu lär jag ju leta reda på vart man beställer en sån! För vill ju ha en likadan igen, smårullar e ju ingen idé å ha när man ritar så pass mycket mönster. Lite surt var det ju att jag inte upptäckte det innan jag avslutade företaget å kunnat beställt därigenom... Jaja, måste ju finnas nått ställe som säljer sånna stora rullar till privatpersoner!

Nu ska jag leta...å vet nån så hojta till!

Tröjan klar!


Tja, så jätettokigt blev det väl inte. Men dte är då inte tyget som har dragit sig då konturerna går utanför både till höger å vänster! Men, tycker det blev en söt larv, å tröja ändå!

Så tråkigt =(

Först så har ja gjort nått som inte alls e tråkigt! Men, det e lite hemligt i ett litet tag till. Så nyfikna får vänta ett tag!



Då till det tråkiga...har setat (eller ja, maskinen) å broderat ett ganska så stort motiv på en tröja till Tindra - å som "vanligt" (andra gången...) så har konturerna dragit sig :-( Inte alls kul ju! Återigen ett gratismönster...

Nu har maskinen tuggat klart - så ska gå in å se hur det blev... Hoppas det inte ser allt för förjäkligt ut bara! Ska sy ihop tröjan nu innan Tindra vaknar också tänkte jag!

Beslutsångest!

Igår ställde jag mig å började rita lite mönster igen. Hade lite beslutsångest om vad jag ska sy ju! Nu vill jag ju brodera på allt! Å då är det ju snyggast om man har enfärgat tyg (tror jag!?). Å nu har jag ju gått å köpt en massa mönstrat tyg ju - eftersom jag tycker det har varit så tråkigt med enfärgat tyg!

Haha - vilket dilemma! Får väl helt enkelt sy med det mönstrade tyget medans broderimaskinen går för fullt då! Måste ju bli ett gäng sommarklänningar å kjolar känner jag. Å sen så några somriga byxor.

Få se om jag hinner knåpa ihop något på eftermiddan!

Halvfärdiga byxor också!

Sen var ja tvungen å brodera lite till. Vet inte om det var för att det var ett gratis mönster eller om det drog sig när maskinen broderade - så jättesnyggt blev det inte. Men, syns inte så mycket på långt håll!!
 
Mudden upptill å nertill är kvar. HIttade dessa utklippta byxor i lådan med ofärdiga projekt...å de är i 68cl så var  hög tid att få dem klara! (men är mer som 68/74cl om man jämför med köpta plagg)


Ett gäng scarfar


Ja, Tindras kompisar ville ju såklart också ha broderade scarfar!




En till Malva å den andra till Tindra.

Tröja!


Det blev en söt liten tröja med sköldpaddan på! Vist blev den söt!?


Första broderiet klart!

Blev en liten sköldpadda - nu ska jag sy klart plagget som den är på också!

Å broderimaskinen står på nu igen! :-D


Första plagget klart!

Medans broderi maskinen (äntligen! Hade lite strul ett tag - fick inte in de objekten jag ville ha - men upptäckte efter ett tag att det får ju inte finnas med åäö i benämningen!) går för fullt så sydde jag klart ett par byxor som legat i ett år å väntat på resår i midja och benslut!

De är i 80cl så de blir nog lagoma till Tindra i sommar!



Byxorna fram




Byxorna bak

   

Rynk vid knäna              Rysch på rumpan                                          




Rynk vid knäna


Sydag idag!

Japp, idag ska jag sy heeela dagen!!! Ska bli så skojigt! Å får se hur mycket jag hinner med. Har lite som är färdigutklippt, så det vill jag hinna med iaf! Har ju så många idéer nu å det e så himla kul!

Satt igår kväll å köpte å ladadde hem lite broderier till symaskinen. Ska testa lite utav dem idag.

Naturligt kommer resultaten in under dagen!!!

Nähäpp, då ska jag inte sitta här utan bege mig till syrummet!

Velourbyxor med broderi

Sen var jag ju tvungen å testa att brodera nått med flera färger också! Så det blev ett par velour byxor med en liten fjäril på (fråga mig inte varför jag valde en fjäril - eftersom ja hatar fjärilar....men, den såg lagom ut!)



 

Broderade scarfar!!

Blev ett gäng (8 st!) scarfar till Tindra idag!



Blev lite olika färger!!! De två längst ut till höger är rosa - men syns inte så bra pga blixten.





En åt varje håll!



Den första jag broderade!



Ett annat typsnitt.

Broderimaskinen!

Ja, nu äntligen har jag satt mig ner å pillat lite med broderimaskinen! Var ju bara *hrm* 2½ månad sedan jag köpte den :-o

Men nu så broderar den för fullt! Så kuuuuuuuuuul! Haha - har en känsla av att det blir ett gäng dreggelscarfar till Tindra idag! Hon behöver ju några så det blir ju bra!

Sen så ska jag brodera nått motiv också - vet bara inte riktigt på vad - har inget som är utklippt än. Men, det kan vi nog lösa!

Haha, efter att jag satt i el kabeln så började jag leta efter gaspedalen - sen kom jag på att man sitter ju inte vid maskinen när den syr ju! :-P

Oh, det blir så fint så! Nu e den nästan klar!!! Fast, det låter nästan som om den borde smörjas lite - låter lite gnällig nästan. Men, kanske behöver köra in den?!?!

Ska börja förbereda nästa scarf! Å sen måste jag ju ta å sätta kameran på laddning ju! Så jag får ut lite fotobevis :-D

Ärmar blir byxor!

Klippte av ärmarna till min tunika för länge sedan - men sparade dem å tänkte att de passar nog som byxor om vi får en tjej! Å nu e de ihopsydda!



Har tyvärr inte strykt dem!

Cammo byxor

Ett par pösiga cammo byxor - det var dem jag minskade mönstret till.



   

Velour byxor

Blev lite byxor sydda idag! Här är ett par härliga velourbyxor!!

 
  

Till vänster pösiga - till höger dubbel mudd.  

Tröja blir tunika/klänning

Ställde mig å ritade av lite mönster igår på eftermiddan. Började med ett sött T-shirts mönster från Ottobre. Hade det som grund när jag massakerade en gammal tröja efter mig - å klippte ut en tunika/klänning till Tindra istället!

Gick snabbt å sy ihop den också!



 

Syns lite dåligt på kortet men det är rynk i halsringningen å på ärmkullarna. Tindra kommer klart bli tuffaste bruden i sommar :-)


Men, det var ju inte dte jag skulle göra igentligen... Det var ett byxmönster jag skulle rita av - å sy upp. För Anna ville nog sy sånna byxor till Nova! Men upptäckte ju att mönstret gick ifrån 98cl - å det dröjer nog ett tag innan våra tjejer kan ha det. Så ställde mig å graderade ner det till 80cl!  Är inte hundra på att den modellen passar i 80cl...men vi får se!


Sorterat tyg!!

Japp, tyckte det var dags att gå igenom mitt tyglager idag! Se vad som finns i gömmorna och sortera upp det. Blir riktigt bra tycker jag. Hittills så har det blivit två stora fullproppade kartonger med enfärgad å mönstrad fleece, en kart med foder, en med flanell, en med bäck å bölja/crépe, en med skinnimitation/lack mm...


       
        


Hittade mormors gamla skjorttyger, massa djurtyger, plysch, velour, manschester, jeans/byx tyg, klänningstyger, gardintyger å annat bomullstyger - mycket barntyger såklart! Ja, finns en hel del - å nu kliar det ännu mer i syfingrarna å huvudet bara svämmar över med idéer!!


Så skönt när man har det sorterat nu - då behöver jag inte gå igenom en massa kassar innan jag hittar tyget jag söker när jag ska ha det!

For en sväng till Ikea på kvällen (så skönt att vi har 10min dit bara!) Inhandlade en massa plastbackar - det blev jättebra!




 

Så nu är det rent å snygt igen i mitt rum!


   


Ska bara hitta på nått snyggare sätt att märka upp lådorna på :-P      

RSS 2.0