Som barn på julafton!

Oh, nu - NU! - har jag äntligen beställt tillökning i maskinparken!! Det blev en Janome 1200D tillslut - så hoppas jag valde rätt nu!
Men jag VET ju iaf att den har topcover sömmen - å det är ju den jag varit ute efter sedan länge. Har ju gått på nit då jag köpte min Huskylock 936 - då jag trodde den hade det. Men, det är med vedmod jag lär sälja den - vill egentligen ha den kvar - men kan ju inte ha den kvar bara för att! Har ju två fullt fungerande overlockar och så blir det nu Janomen, så då blir den ju bara över. (hihi, vill ha den kvar bara för att den är digital...men, lär ju inse att jag varken har plats eller råd med det!)


Efterlysning!

Efterlyser limefärgad tråd. Vet inte hur många olika variantyer av grön/gröngulärtsoppsfärgad jag har köpt nu... men ingen limefärgad tråd! Nån som kan tipsa om trådnr och vart ni köpt/hittat?!?!

Mitt stuvpaket!

Ojoj, här går det undan från JNY Design! Mitt stuvpaket som jag "råkade" beställa i helgen kom idag!

Massa fina tyger! Är ju inga stora bitar - men kan sy mycket fint ändå!!! (minsta var nog 30cm iaf)


Lite sytt på fm

Fick en liten stund över då maken kom hem så sydde lite till eftermiddagens besök!

Måluppföljning!

Ja, än så länge har jag följt mitt mål (att sy/virka/sticka klart minst ett plagg åt någon av tjejerna/vecka) rätt så bra tycker jag!!

V1 - Tossor till Tindra och mössa till Minna, Scarf till Minna, Mössa till Tindra, Förkläde till Tindra


V2 -
Flanell/pyjamasbyxor till Tindra


V3 - Trosor till Tindra, Byxor åt båda tjejerna

Mera byxor åt tjejerna!

Äntligen har jag sytt i detta härliga babymanschestertyg som min mor köpte på Jofotex för nått år sen!! Blev vanliga muddbyxmönstret åt Minna - med fickor på denna gången. Tindras byxor blev i "pyjamasmodellen"! (fick en bakficka också)

 

Lite synd att jag inte hade gul mudd hemma - hade velat haft det på Minnas byxor, men nu fick det bli röd istället.

 


Nej men hoppsan...

Råkade visst köpa lite mera tyg, igen... JNY Design hade hemliga stuvpaket - som jag gått å väntat att hon skulle ha igen (för jag missade sist). Har beställt lite hemliga klädpaket av henne tidigare och varit grymt nöjd - så hoppas jag blir det nu med!!!


Lade iaf band på mig och köpte bara 1kg (3m)! Lite osis var det ju att jag skickade efter tyg från henne förra helgen...så åker ju på två frakter...Nåja... blir nog bra ändå!


Trosor!

Gjorde ett (två) försök att sy trosor till äldsta dottern igår... Gick väl sådär... Kom inte överens med coversömmen...så, tillslut fick det bli vanliga symaskinen som fick rycka in - men, det tar ju sån tid att sy med den!

Mönstret ritade jag ett eget efter ett par trosor som satt bra.
Tyget är från Jofotex, mudd från Stoff och Stil


Tävling!

Klart jag vill vara med och tävla om 1 m valfritt tyg hos Lilofant!!!

Tävlingen hittar du här

 


Flanellbyxor

Köpte ett par pyjamas byxor på KappAhl rean i måndags som jag gillade modellen på! Så, ritade ett mönster och sydde ett par goa flanellbyxor!! Har massa flanell som bara ligger och väntar - nu vet jag vad jag ska sy :-D Jag som varit lite "allergisk" mot resår tyckte det blev riktigt bra ändå!! (tycker mudd verkar så mycket skönare). Men dessa hade riktigt bra modell så resår passade bra!

 

Glad tjej som provade (å behöll dem på hela dagen!) idag!

 

En fundering - visst kan man väl ha flanell byxor på "dagtid"?! Eller är det bara i pyjamasar som det ska vara flanell i?!

Nytt förkläde!

Tindra och henens docka Emma fick varsitt förkläde idag!


Ny mössa å mera tyger =)

Tindra sa när hon gick till dagis idag att hon ville att jag skulle sy en mössa idag - å så fick det bli! Testade ett Hello Kitty broderi!
Det blev en lite lägre variant av baggymodellen denna gången, satt jättebra!

Vi åkte och hämtade ut ett paket, från Jofotex, efter dagishämtningen! Hemma i brevlådan väntade ytterligare ett paket med stuvar från Lilofant! Tindra hjälpte mig att kolla efter vad som fanns =)


Velour översta raden och trikå under! (Lilofant)Velour - svart m mönster samt ljuslila (Jofotex)


Vaxdukar - Tindra skulle också fota, därav Cars vaxduken upp och ner...
Mönstrena var dock betydligt större än vad jag tänkt mig...men, det kan nog bli bra ändå!Tindra gick igenom alla tygerna =)

Lite sytt idag med!

Idag blev det en mössa och 2 scarfar sydda!

Slog äntligen i knapparna i mInnas scarf också som legat lääänge och väntat på dem! Tog steg för steg bilder (hur man använder Stoff och Stils verktyg) - så en tutorial kommer framöver!


Glömde...

Jag tänkte ha som mål i år att sy (sticka/virka) minst en sak åt någon utav tjejerna varje vecka!

Så, hm, dagen tillhör ju v 52 - men, dagens syerier får räknas med i v 1!

V1 - Tossor till Tindra och mössa till Minna


Något annat jag lär ha som mål (ska vara klart så snart som möjligt) är layouten på min blogg - den är verkligen inte snygg nu!! Vill lägga upp en massa sybloggar som inspirerar mig också! Får se till att ta mig tid att göra det!

Ett tredje mål är att göra en vår och sommar kollektion! (som kommer att vara tillsalu isf) Vi får väl se vad som kommer att hinnas med, skulle vara kul iaf!

Årets första skörd!

Blev en massa rosa!! Tindra ville ha tossor som Minna har fått - så, det var ju bara att se till att hon också fick sig ett par! Hon fick välja tyget själv!


Minnas till vänster och Tindras til höger.


Tyget räckte till en vårmössa till Minna också!


Emma - Tindras docka - fick också tossor, samt en mössa!

RSS 2.0