Bilder till enkät

Har knåpat ihop en enkät som jag vill att några ska svara på - är du intresserad så skriv en kommentar och bifoga din email adress!


Namnmössor och scarfar
NapphållareAmningskudde, funkar lite som ett babynäste ocksåRaplappWrapper (klickbara bilder).Muddbyxor (Klickbara bilder)BarnförklädeSaccosäckBakverk


Frukter & Grönsaker

Mysisar!

 

Ikväll blev det tre par velourbyxor sydda! (98, 86 och 50cl!) Älskar färgkombinationen! (måste beställa mera limefärgad mudd då den börjar sina - å jag har ju väääldigt mycket rosa tyg kvar!!!) Är tyget som jag köpte från Ohlssons tyger i veckan och Stoff och Stils mudd/trikå.

Ett par byxor ska ges bort imorgon och de andra två är Tindra och Minnas! (som de självkart ska ha på sig imorn!)

Testade också att sy med täcksömmen - så avigan på täcksömmen kom utåt - å ja, blev ju faktiskt helt ok ändå! Så den sömmen blir ju säkerligen en ny favorit - å jag behåller nog min kombinations OL ändå!!


Symaskiner och massa inspiration!

Ojoj, nu har jag fått en massa att fundera på igen! Egentligen så vill jag ju ha en riktig topcover maskin. Men, ska nog se till att öva så det blir lika bra med trippel cover sömmen...

Men...så är det ju det där - vilka maskiner ska man ha!??! Har varit ute och googlat, spanat in bloggar osv (å har fått grymt massa inspiration att sy en massa! Haha - är det inte så att man har en massa sytid över när man är två barns förälder!?)

I min maskinpark idag finns det;

Husqvarna Platinum 775 - Min "vanliga" symaskin

Husqvarna Huskylock 460ED - mormors gamla trotjänare som jag har mest till rullfåll nu (så slipper jag hålla på att byta...)

Husqvarna Huskylock - min trogna overlocksmaskin (är nog för sjutton snart 15 år när jag tänker efter!!)

Husqvarna Huskylock  936 - kombinerad overlock - det enda jag använder den till idag är täcksömmen...

Janome Memory Craft 300E - min broderimaskin! (kommer nog att uppdateras någon gång framöver)

Bernina 009 DCC - Cover & chain maskin - står mest på golvet och samlar damm...


Så ja, mina funderingar är om jag ska sälja Berninan (eller om jag helt enkelt ska ställa upp den å ge den en chans till?? Det "tråkiga" med den är ju att den bara har tvillingnål - inte trillingnål)

Sen om jag kanske ska sälja den kombinerade overlocken och köpa enbart en cover maskin istället!? Typ Berninas Coverpro 1000?? jag använder ju som sagt inte OL funktionen då jag har en bra OL idag... Missar jag några andra sömmar då (som jag inte upptäckt idag??)

Det som är bra på den är ju att den talar om hur trådspänningen ska vara - det är ju iofs guld värt...

Så frågan är ju om jag tjänar nått på att sälja de två maskinerna å köpa en ny. Eller om jag kanske ska ha de kvar!?!? (eller enbart sälja Berninan?)

Ja, många funderingar blir det!

Tacksam för alla tips å råd som ni har!!! Å om det finns sömmar jag missat på dessa maskiner...Sorry!!

Upptäckte igår kväll att jag har ju missat en massa kommentarer ju :-o Så tänkte börja försöka svara dem nu - ni som hade funderingar!

Passar på att tacka för alla komplimanger och snälla ord!!!

Shoppat!

Idag så blev det en spontantripp till Örebro! Hade ju hört det var rea på Ohlssons tyger - å dessutom 30% på rean nu! Det kan jag ju inte missa!!!

Så, det blev två fullproppade kassar med tyg - nästan 25 m!!!

Drygt 15m härlig velour!!!

 

Övre två tygerna är jeans - tänkte att det skulle bli lite tuffa muddbyxor!
Sen d etvå främre är manschester - svart och en underbar ljusturkos (som inte kortet visar den rätta färgen av!)

Mysig fleece - vet inte om det ska bli kläder eller en filt! Det rosa tyget ska bli gardiner i Tindras rum!


Födelsedagspresenter!

Har pysslat lite under veckan som gått, blev lite smått och gott!

Färgglada Cupcakes! Blev 4 dammsugare också - men de glömde jag fota innan de fick ny ägare!

 

Två mössor - den bakre är lila med rosa text - syns dock lite dåligt!

 

Barnförkläde!

Broderiet å på fickan;

 

Tror de blev varmt mottagna utav födelsedagsbarnet!


Tyyyg!

Mor och far har varit på semester och åkte genom Söderköping - då passade de på att besöka Jofotex! Det tackar vi för :-D

Massa trikå tyg! Det blåa och orangea är både i mudd och trikå.

Blommigt velourtyg, mjukt - typ jeanstyg fast väldigt mjukt - till jeanstaits!, grodorna är i manchestertyg, barbapapa tyget är i flanell och sen limegrön trikå!


Små byxor!

Det var en liten tjej som kom ut! Så nu blir det tjejkläder för hela slanten numera! Behöver inte tänka på att sy unisex kläder till Tindra längre! =)

 

Upptäckte att vi hade brist på enfärgade byxor - ingeting som matchade bodysarna som vi har - förutom velourbyxor som känns lite för varma just nu! Så, blev ett par turkosa och ett par cerise med lime mudd (syns inte så bra på kortet).

 

Dock så skulle jag nog inte alls ha setat vid symaskinen idag... mudden på de turkosa byxorna lyckades jag sy dit med avigan ut först... å på de rosa så sydde jag två högerben - hallå?!?!!? Får man skylla på amningshjärna?! =)


RSS 2.0